Muhamed Filipović novi predsednik BANU optuživao rahmetli Aliju Izetbegovića da je lopov! (video)

Sarajevo –  Na redovnoj skupštini Bošnjačke akademije nauka i umjetnosti jednoglasno je usvojena ostavka dosadašnjeg predsjednika Akademije akademika Ferida Muhića saopštila je informativna služba BANU.

Članovi Akademije su izrazili zahvalnost dosadašnjem predsjedniku Muhiću uz razumijevanje za njegovu ostavku. Na istoj sjednici članovi Akademije su jednoglasno izabrali za predsjednika BANU akademika Muhameda Filipovića kao jedinog kandidata za predsjednika ove naučno-umjetničke institucije navodi se u saopštenju.

Nedavno je objavljen video snimak na kojem se vidi kako se akademik Muhamed Filipović ismijava i prepričava tračeve da je rahmetli Alija Izetbegović homoseksualac. Nije to jedina skandalozna uloga akademika Filipovića u blaćenju lika i djela našeg predsjednika. Saff je objavio dokument iz kojeg se vidi da je Filipović nagovarao Fikreta Abdića da se otisne na put stvaranja autonomije. Poznate su njegove laži o genocidu u Srebrenici, Filipović je uvijek izlazio u susret velikosrpskoj propagandi kada je trebalo širiti laži o Srebrenici. I pored svega, Bošnjačka akademija nauka i umjetnosti su akademika Muhameda Filipovića izabrali za mjesto predsjednika. Prije nekoliko mjeseci Svjetski bošnjački kongres se javno ogradio od akademika Muhameda Filipovića. “Niko od naših članova i simpatizera ne misli kao Muhamed Filipović Povodom izjave prof. dr. Muhameda Filipovića za novinsku agenciju “Srna”, u kojoj je negirao genocidni karakter Republike Srpske: Svako ima pravo na svoje mišljenje, pa tako i prof. dr. Filipović, ali sa sigurnošću možemo tvrditi da među velikim brojem naših simpatizera i članova ne bismo našli nikoga ko bi se poistovijetio sa njegovim mišljenjem”.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO