Murić: Imamović iznosi neistine

Novi Pazar – Na optužbe potpredsednika SDA Enisa Imamovića reagovao je I član Gradskog veća Fevzija Murić, koji je rekao da Imamoviću verovatno nije jasno kako je grad Novi Pazar uspeo da funkcioniše i pored duga od 11 miliona evra, koji je Ugljaninova ostavila iza sebe, a i brojnih malverzacija učinjenih na štetu grada.

Murić je rekao da je Imamović u Skupštini Srbije izneo niz neproverenih i netačnih informacija, te da je grad uspeo da stabilizuje situaciju u gradu. Murić je optužio I jednog od funkcionera SDA Fuada Baćićanina, koji koristi svaku priliku da iznese optužbe na račun rada lokalne vlasti, da je nezakonito ostvario pravo na dečiji dodatak.

Član Gradskog veća Fevzija Murić kaže da na sva pitanja, koja je Enis Imamović postavio u Skuštini Srbije ima odgovore, te da je činjenica da je cela zemlja u teškoj finansijskoj situaciji, ali da je sadašnja vlast uspela da stabilizuje stanje I pored brojnih nasleđenih problema ou momentu kada su preuzeli vlast.

„Imamoviću verovatno nije jasno kako smo uspeli da pored svih obaveza redovnog funkcionisanja grada da još finansiramo I 11 miliona evra krađe, koju je napravio Sulejman Ugljanin I njegova partija I to se sve nalazi u izveštaju, koji tužilaštvo I policija nisu procesuirali iako je mnogo dokumenata iz ovog izveštaja predato raznim inspektorimai još uvek je na nekom stand by aranžmanu. Drago mi je to što Enis Imamović I neki drugi članovi iz SDA ovako povremeno podsete I nas, a i pravosudne I policijske organe da treba nešto da urade. Od danas u gradskoj upravi se više neće sedeti skrštenih ruku , tražiće se od tužilaštva I od policije I od svih drugih faktora da se konačno istina sazna I da se krivci za ono što se dešavalo dok je Sulejman Ugljanin vladao u Novom Pazaru isteraju na čistac”, rekao je Murić.

Murić kaže da je mnogo detalja u izveštaju koji ima 70 strana , a tiče se pronevere nekretnina, stanova, lokala, falsifikovanih ugovora o izvođenju radova bez raspisivanja tendera , bez saglasnosti Republičke direkcije za imovinu, koja je tada bila vlasnik, a opština samo korisnik. Murić kaže da su 2008.godine zatekli I dugove u javnim preduzećima, te I kako ističe ugovore o izvođenju radova na objektima, koji kako kaže, nikada nisu izgrađeni.   On je istakao da su članovi SDA isto pokušali da urade i 2012. godine kada su kratko bili na vlasti.

„Imena najbližih članova porodica do aktivista SDA nalaze se na listi fantomskih kupaca najvrednijih lokala i stanova u centru grada, koji su ustupljeni na smešan, zastrašujuć i nestvaran način. Kuća Sulejmana Ugljanina građena je pod velom navodnog zidanja sportske dvorane na Rekreacionom centru, dakle od opštinskih para. Sa druge strane, za istu tu halu dva puta je potpisivan o izgradnji, i to iz temelja”, kaže Murić.

Fevzija Murić podseća građane da je javnosti plasirana priča o poklonu predsedeniku SDA u vidu kuće i to od strane fizičkog lica, što je daleko od istine. Čak i da je , prema Murićevim rečima ovakva tvrdnja tačna , pitanje glasi da li je Ugljanin, i kome, ikada platio porez na taj objekat.

„Notorna laž o dugu grada koji je navodno veći od tri godišnja budžeta trebalo je da ukalja sve ono dobro što smo uradili od 2008. godine do danas. Istina je da se nikada nismo zadužili ni onoliko koliko nam je limitom dozvoljeno, jer je odnos prema gradu i parama građana domaćinski. Ali vas podsećam da je Sulejman Ugljanin bez ičije saglasnosti 2006. godine potpisao kreditno zaduženje od 150 miliona, koje kroz uzlaganja nikada nije opravdano“, rekao je Murić.

Na press konferenciji prezentovana je dokumentacija i o mnogim drugim malverzacijama iz tog vremena.

Murić je kazao I da je jedan od funkcionera SDA na nezakonit način ostvario pravo na dečiji dodatak.

„ Onaj ko je u svojstvu zaposlenog u biblioteci „Dositej Obradović“ bez osnova ovakvu potvrdu izdao odgovaraće pred zakonom, jer je reč o krađi i zloupotrebi položaja. Na drugoj strani očekujem da se nadležni tužilac konačno pozabavi kompletnim fenomenom Sulejmana Ugljanina, čije je višegodišnje rukovođenje gradom ostavilo nesagledivefinansijske i druge posledice po ovu zajednicu”, rekao je član Gradskog veća Fevzija Murić.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO