Mustafa: Nema pregovora o imovini, ona pripada Kosovu

Premijer Kosova Isa Mustafa tvrdi da sa Srbijom ne može da razgovara o imovini na Kosovu jer je ona kosovska i da su stavovi dve strane o energetici veoma udaljeni.

U intervjuu za program na albanskom nemačkog Radija Dojče vele, Mustafa je rekao da je delegacija Srbije u Briselu otvorila mnogo problema vezanih za imovinu o kojima se ne može raspravljati.

“Ustavom Kosova i Rezolucijom 1244 smo obezbedili da sva imovina koja se nalazi na teritoriji Kosova pripada Kosovu. Elektroprivreda Srbije je delovala na severu Kosova, ali ilegalno”, kazao je Mustafa.

On je rekao da su dve delegacije blizu postizanja sporazuma o nekim od tema o kojima su razgovarale u Briselu.

“Vrlo smo blizu postizanju sporazuma o slobodnom kretanju na mostu preko Ibra. Srpska strana više taktizira oko odlaganja sporazuma nego što za to ima argumente”, rekao je Mustafa i dodao da se može reći da je sporazum o međunarodnom pozivnom broju već postignut.

Prema njemu, obe strane žele da svi sporazumi odjednom budu potpisani. Kosovska delegacija insistira da sporazumi budu potpisani u paketu sa sporazumom o Asocijaciji srpskih opština.

Izvor: N1

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO