Na sarajevskom aerodromu uhapšen osumnjičeni za terorizam

Foto:MUP SARAJEVO – Na aerodromu u Sarajevu danas je uhapšen muškarac osumnjičen za terorizam, javlja Radiotelevizija Republike Srpske i navodi da je reč o pripadniku takozvane “Islamske države”.

On je lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična dela organizovanje terorističke grupe, protivzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim organizacijama, saopštila je Državna agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Bosne i Hercegovine.

Kako RTRS nezvanično saznaje, reč o pripadniku terorističke organizacije “Islamska država Iraka i Levanta” (ISIL) koji je iz Sirije prešao u Tursku, zatim odatle u Sarajevo.

Hapšenje su izveli policijski službenici SIPA, zajedno sa policijskim službenicima Granične policije BiH, na Međunarodnom aerodromu Sarajevo.

“Lice lišeno slobode je sprovedeno u prostorije SIPA-e, radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, nakon čega će u zakonom predviđenom roku biti predato u dalju nadležnost Tužilaštva BiH”, navedeno je u saopštenju.

Navedene aktivnosti su provedene u saradnji sa Obaveštajno-bezbedonosnom agencijom BiH.

Indeksonline/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO