NA ZAPAD JE OTIŠAO RATNIH GODINA! Mladi sanžaklija imenovan za direktora Raiffeisen banke u gradu Marnach u Lexemburgu!

Novi Pazar – Luksemburg – Ferid Jusufović je rođen 1986. godine u Tutinu. Zajedno sa porodicom napušta Sandžak ratne 1993. da kao i mnoge Sandžaklije traži sigurnost života i egzistencije. Sudbina ovu porodicu vodi do najmanje evropske države Luxemburga, gdje se sa svojom porodicom nalazio njegov amidža. 

Nakon toga, tada sedmogodišnjem dječaku predstoje godine adaptacije, učenja jezika i borbe za svoje mjesto u luksemburškom društvu.

Osnovnu i srednju školu završava u Luxemburgu i nakon studija 2011. počinje svoju karijeru u Raiffeisen banci u Luxemburgu. 

Nakon kratkog vremena dobija odgovornost da vodi malu ekipu šalterskih radnika a zatim postaje glavni za oblast kredita. 

Poslije 6 godina rada u banci, zbog izuzetnih rezultata i odgovornog odnosa spram posla, postaje direktor filijale koja se nalazi u novom trgovinskom centru na sjeveru Luksemburga koje predstavlja vrlo bitno strateško mjesto za ovu Banku. 

Pored karijere uspješnog bankara, Ferid je i jedan od osnivača mlade ali perspektivne porodične građevinske firme V&F Construction.

Oženjen je i uskoro postaje i otac.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO