Načelnik ginekološkog odeljenja: Beba je zdrava otpuštena iz bolnice!

Novi Pazar – Povodom izjava porodice Ademović da o njihovoj bebi nije vođena birga na ginekološkom odeljenju u Novom Pazaru oglasio se načelnik Nedžib Ademović koji je odbacio tvrdnje dede i nane porodice Ademović ističući da je beba bila potpuno zdrava u bolnici i kao takva otupštena što je potkrepio dokumentima.
“Beba je na porođaju dobila ocenu devet od 10, potpuno zdrava, bez ikakvih problema. Tokom boravka u bolnici dete je svaki dan pregledano i praćeno, a u početku je bilo malo problema sa dojenjem, što je normalno ako znamo da je majka prvorotka i veoma mlada”, kazao je Numanović.
Kao dokaz da su Ademovići hranili bebu kravljim mlekom, Ademović je novinarima predočio otpusnu listu sa dečijeg odeljenja od petka 13. marta.
“Dete je tada primljeno zbog gušenja, bez disanja i kucanja srca. Reanimirano je i intubirano, a aspiracijom je iz pluća izvučeno mleko pa je zaključeno da je to dovelo do gušenja. Osobe koje su dovele bebu su doktorima rekli da je hranjena dvotrećinskim kravljim mlekom jer se majka ne snalazi sa dojenjem”, istakao je Numanović.
Babica koja se tri dana brinula o F.F. i njenoj bebi, Evica Mojsilović rekla je da je porodilja imala dovoljno mleka i da je beba normalno sisala.
“Pomagali smo joj prilikom dojenja i nije se žalila ni na šta, govorila je da je sve u redu. Pratili smo kako dete doji i nije bilo nikakvih problema. Ako je ona zvala porodicu i plakala, žalila se na naš odnos, zašto niko od rođaka nije došao da pita je li to tačno, da uloži primedbu na naš rad”, izjavila je Mojsilović.
U novopazraskom ginekološkom odelenju odbacuju i navode da nisu smeli da puste maloletnu porodilju kući na sopstvenu odgovornost, jer kako kažu, oni nisu zatvor i nikoga ne mogu na silu da drže u bolnici.

izvor. radio sto plus

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO