Najavljen projekat izgradnje novog Ugrentnog centra u vrednosti od 1.200.000 evra

Novi Pazar – Predstavnici delegacije EU boravili su danas u Novom Pazaru. Ova radna poseta služila je za rekapitulaciju projekata koje je Evropska unija ostvarila u Novom Pazaru. Šef sektora za saradnju Delegacije Evropske unije, gospodin Holger Šreder, obišao je danas sa gradonačelnikom Novog Pazara Dom zdravlja i branu na Izbičkoj reci, mesta na kojima su uložena sredstva EU.

Po rečima gradonačelnika Mahmutovića, ova poseta je od izuzetnog značaja za naš grad jer su dogovoreni veliki projekti. Prvi od njih se odnosi na izgradnju novog Ugrentnog centra u vrednosti od 1200000 evra. Sva pripremna dokumentacija će biti pripremljna do decembra, a odobrenje porjekta se očekuje početkom naredne godine.

delegacija_EU_novi_projekti_10.09.2015_04

Drugi projekat se odnosi na izgradnju još 5 brana sa druge strane grada, čime će Novi Pazar u potpunosti biti zaštićen od poplava. Gradonačelnik Meho Mahmutović je istakao da je osim ovog projekta planirano i korićenje reke Raške.

delegacija_EU_novi_projekti_10.09.2015_16

“Novi Pazar je prvi grad u Srbiji koji je pripremio svu neophodnu dokumentaciju i kojem su odobrena sredsva od Svetske banke. Iz Vašingtona je stigla potvrda da će za potrebe korićena reke Raške Novi Pazar dobiti 2500000 evra.”, rekao je Mahmutović.

Koliki je značaj odbrane grad od poplava i zalaganje gradske vlasti za ove projekte, pokazalo se prošle godine, kada je Novi Pazar izbegao katastrofu poplava u kojoj se zatekeo ostatak zemlje.

izvor: novipazar.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO