Najteža situacija u dva neselja u Novom Pazaru- Trnavi i Ćerimidžinici

NOVI PAZAR – Najteža situacija u Novom Pazaru, u vezi poplava je u dva naselja – Trnavi i Ćerimidžinici.

Ova dva naselja su se prva našla na udaru bujične poplave koja je pre dva dana opustošila mnoga domaćinstva u ovom gradu.

Voda je ušla u podrume, pomoćne objekte, prizemlja kuća, duž četiri kilometra nizvodno od reke Trnavice, koja je ustvari samo potok, ali kada su ovako velike padavine ona nabuja i nosi sve pred sobom, javlja dopisnik Tanjuga.

Reka je odnela automobil jednog Novopazarca, a Komunalna milicija je evakuisala stariju Novopazarku koja se od panike onesvetila u svojoj kući, ali je bezbedno premeštena u novopazarsku bolnicu.

Kritično je duž reke Jošanice, ali i Trnavice, koja je dostigla svoj maksimum.

Raste i vodostaj reke Raške u Novom Pazaru, odnosno svih reka koje protiču kroz ovaj grad, jer kiša neprestano pada 24 sata.

Nadležni su na terenu dva dana, rade najviše na raščišćavanju onoga što je nanela bujica, jer se voda odmah povukla, ali posledice su bile vidljive – najviše je donela mulja i blata.

“Pozvati vatrogasce ako je potrebno ispumpavanje vode iz domova”, apelovali su nadležni i istovremeno pozvali građane da im se obrate za pomoć ukoliko im je neophodna.

Nadležni kažu da su i javna i privatna preduzeća angažovana, kao i sva mehanizacija na raščišćavanju i prevenciji, pošto će kiša padati i sutra.

Rukovodilac odeljenja za vanredne situacije u Novom Pazaru Ismail Dupljak je rekao da se radi na saniranju štete i na utvrđivanju obala.

“Naše građane smo obilazili, pitali šta im treba, bilo kakva pomoć. Juče u popodnevnim časovima, oko 17 sati bile su velike padavine. Tokovi reke Jošanice i Trnavice su porasli, ali nisu izašli iz svojih korita. Našim građanima smo na usluzi, tu smo za sve što im treba.Pozivam ih da se obrate Gradskom štabu za pomoć”, istakao je on.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO