Nejmar spreman da igra u finalu na sopstveni rizik

Prema informacijama brazilskih medija, igrač i njegova porodica su danas organizovali sastanak sa stručnjacima za oporavak i sada se razmatra opcija da Nejmar u kičmu primi jaku injekciju koja bi neutralisala bolove i dopustila mu da istrči na teren ako Brazilci eliminišu Nemce

Tračak nade postoji, vidićemo da li je čudo na pomolu!

U Brazilu je večeras kao bomba odjeknula vest da možda za Nejmara ipak nije završeno učešće na Mundijalu. Iako su prvo prognoze posle teške povrede i loma trećeg lumbalnog pršljenja bile da Nejmara očekuje minimum šest nedelja pauze, sada se govori i potencijalnoj opciji da on ipak odigra još jedan meč na svetskom prvenstvu: finalni duel u slučaju da Selesao eliminiše Nemce.

Nejmar i njegov otac su danas u svojoj kući u Sao Paulu organizovali sastanak na kojem su prisustvovali stručnjaci koji bi mogli da pomognu igraču da zaigra u eventualnom finalu. Klupski lekar Santosa Maurisio Zenaide, klupski fizioteraput Rafael Martini i poznati brazilski stručnjak za povrede kičme Nikola Karneiro su posetili Nejmara i zajedno sa njim i njegovim ocem kovali taktiku kako da brazilskog asa oporave za poslednji meč na Mundijalu.

Njihova dijagnoza je da povreda trećeg pršljenja ne predstavlja nerešivu enigmu kada su u pitanju povrede kičme i da ipak postoji neka šansa. Rešenje o kojem razmišljaju je da Nejmar dobije injekcije sa jakim koktelom od lekova protiv bolova. Doktori su rekli Nejmaru da ako postoji neko idelano mesto u kičmenom stubu koje bi moglo da se izabere za anesteziju kod bilo kakve povrede kičme, onda bi to treći pršljen.

Nejmar i njegov otac razmišljaju o toj opciji i uprkos savetima koje dobijaju iz reprezentacije Brazila, Barselone i marketinških stručnjaka spremni su u slučaju pobede Brazila nad Nemačkom daju lekarima zeleno svetlo za takvu opciju.

“Niko o tome za sada ne razmišlja. Moramo da mislimo o Nejmarovom zdravlju i njegovoj karijeri”, rekao je Eduardo Musa menadžer zadužen za Nejmarov imidž.
Ipak, brazilski mediji se pozivaju na dobro obaveštene izvore iz Nejmarovog bvišeg kluba Santosa da je opcija o injekcijama sve aktuelnija i da je Nejmar rekao da će pokušati sa tom terapijom ako njegova selekcija pobedi Nemačku.
U tom slučaju bi sa terapijama počeo već u sredu ujutro, kako bi povremeno vraćao motoriku i snagu. Na priču se nadovezao Sidnei Šapiro, član Brazilskog udruženja za traumotolgiju u sportu. On je pomenuo slučaj golmana Fabija Koste.

“Kosta je imao identičnu povredu. Proces terapije je bio veoma bolan i rizičan, ali ako tretman bude odrađen perfektno postoji dobra šansa. Na isti način smo Kostu oporavili za Santosov meč polufinala Kopa Libertadores”, rekao je Šapiro.
Ista ekipa stručnjaka iz Santosa bi trebalo da pokuša da napravi čudo i sa Nejmarom. Ali, mnogo kockica treba da se poklopi kako bi brazilski idol zaigrao u finalu. Pre svega da Brazil pobedi Nemce u polufinalu.

Sandzakhaber / Izvor: Mozzartsport

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO