Neka je sa hajirom! Nihad Biševac novi gradonačelnik Grada Novog Pazara!

Odbornici Skupštine Novog Pazara izabrali su danas Nihata Biševca, člana Sandžačke demokratske partije (SDP) za gradonačelnika ovog grada, a Nebojšu Ravića iz Srpske napredne stranke (SNS) za njegovog zamenika. 

Biševac (52) je diplomirani ekonomista. Radio je kao profesor u Ekonomsko-trgovinskoj školi i obavljao dužnosti direktora Sportskog saveza Novog Pazara, kao i filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u ovom gradu.

Nakon izbora, novi gradonačelnik obećao je da će u naredne četiri godine u centru pažnje lokalne samouprave biti građani i rešavanje njihovih problema.

“Biću gradonačelnik svih građana, bez obzira na njihovu političku, versku ili nacionalnu pripadnost. Trudiću se da realizujem započete i pokrenem nove projekte koji će omogućiti razvoj Novog Pazara i bolji život njegovih žitelja. Bićemo otvoreni za sve građane, organizacije i institucije, jer verujem da zajedno, radeći svoj posao, možemo doprineti da Novi Pazar napreduje”, poručio je Biševac.

On će na mestu prvog čoveka Novog Pazara naslediti partijskog kolegu Meha Mahmutovića koji je na toj poziciji bio od septembra 2009. godine.

Mahmutović je istakao da je za vreme njegovog mandata Novi Pazar značajno napredovao na svim poljima

“U tih sedam godina smo od zapuštenog napravili moderan grad. Kada sam izabran za gradonačelnika rekao sam da mi je cilj da infrastrukturno i mentalno promenimo Novi Pazar. Verujem da smo u tome uspeli jer smo u svim sferama života promenili grad, od komunalne infrastrukture do obrazovanja i zdravstva”, kazao je Mahmutović.

On će, prema još uvek nezvaničnim informacijama, posle konstituisanja nove Vlade Srbije biti postavljen za državnog sekretara u Ministarstvu zdravlja.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO