Netanjahu: Izrael ima mesec dana, do Ramazana, da završi raciju na Rafu

(AP Photo/Ohad Zwigenberg) TEL AVIV – Izraelski premijer Benjamin Netanjahu navodno veruje da Izrael, imajući u vidu međunarodni pritisak, ima samo mesec dana da završi svoju predstojeću operaciju u gradu Rafi, koja ima za cilj razbijanje preostalih operativnih bataljona Hamasa u Gazi, pišu izraelski mediji.

Netanjahu je, kako prenosi “Tajsm of Izrael” pozivajući se na informacije “Kanala 12”, nedavno izraelskom ratnom kabinetu rekao da će operacija u Rafi, gde se nalazi više od polovine od 2,3 miliona stanovnika Pojasa Gaze, morati da se završi pre Ramazana, koji počinje oko 10. marta.

Na sednici ratnog kabineta na kojoj se diskutovalo o predstojećij operaciji Izraelskih odbrambenih snaga u Rafi, kako prenosi Tajms of Izrael, načelnik generalštaba IDF Herci Halevi je prethodno izvestio Netanjahua da su njegove snage spremne da deluju u Rafi, ali da je, kako je istakao, neophodno da vlada prvo reši sudbinu raseljenih stanovnika Gaze koji se tamo nalaze.

Načelnik štaba IDF dodao je i da vojska treba da dobije planove za bezbednosni put dug 14 kilometara koji se nalazi duž granice između Gaze i Egipta.

Indeksonline/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO