Neverovatan video: Palestinci poput gerilaca jurišaju na izraelske oklopnjake

Palestinsko Ministarstvo zdravstva saopćilo je da je u zračnim i kopnenim napadima Izraela na Gazzu broj poginulih povećan na 612.

Glasnogovornik Ministarstva zdravstva u Gazi Eshref al-Kudra za AA je kazao da je broj ranjenih povećan na 3.745, a tokom današnjeg dana život je izgubilo 55 osoba.

U međuvremenu na YouTubeu se pojavio video koji prikazuje gerilski način ratovanja Palestinaca

Podsjećamo, na Zapadnoj Obali su 12. juna oteta trojica jevrejskih mladića koji su nakon 18 dana pronađeni mrtvi. Nekoliko dana kasnije, 2. jula, u znak osvete otet je palestinski mladić i istog dana svirepo ubijen.

Nakon toga, međusobni napadi eskaliraju, a izraelska vojska 7. jula započenje akciju protiv Palestinaca pod nazivom “Zaštitna linija“.

U međuvremenu na YouTubeu se pojavio video koji prikazuje gerilski način ratovanja Palestinaca protiv izraelske vojske.

Video pod nazivom “Nevjerovatan napad Palestinaca na izraelske trupe” postavljen je danas, a na njemu su navodno snimljeni Palestinci koji sa Molotovljevim koktelima napadaju oklopno vozilo izraelske vojske i pale ga.

Nije poznato kada je video snimljen, ali, ako je autentičan, doslovno pokazuje borbu golorukih palestinskih mladića protiv superopremljenih izraelskih snaga.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO