Nokijin povratnički telefon bi mogao imati Snapdragon 820 SoC, displeje od 5.2 i 5.5 inča

520

Nove glasine iz Kine bacaju dodatno svetlo na dolazeći Nokia telefon iz gornjeg segmenta, koji bi mogao biti predstavljen tokom Mobile World Congressa 2017 u februaru naredne godine. Iako nove glasine potvrđuju većinu prethodno poznatih informacija, tu su i neke kontradiktornosti.

Prethodni izveštaji su sugerisali da će dva dolazeća Nokia poremijum telefona koristiti Qualcomm Snapdragon 821 čipove, ali nove informacije ističu da to neće biti tako. Umesto toga, telefoni će imati stariji i nešto slabiji Snapdragon 820 četvorojezgarni čipset.

Najnovije glasine sugerišu da će Nokijin telefon stići sa veličinama ekrana od 5.2 i 5.5 inča, sa Quad HD 2560 x 1440p rezolucijom. Iako s u novom izveštaju to ne pominje, prethodne glasine su sugerisale da će ekran biti AMOLED tipa za oba telefona. Tu su i kamere sa Carl Zeiss optikom.

Novi telefoni stižu sa premijum metalnom konstrukcijom i biće vodootporni. Iako deluju prilično realno, pomenute glasine treba uzeti sa rezervom dok ne dobijomo još opipljivije potvrde onoga što nam Nokia sprema za sledeću godinu.

Izvor: VR-zone