NOVE BOMBE! Posle aerodroma, tri eksplozije u briselskom metrou, ima mrtvih

862

Belgijske vlasti saopštile su da je snažna eksplozija odjeknula u Malenbek metrou. Prema prvim policijskim izveštajima u bombaškom napadu u metrou poginulo je najmanje desetoro ljudi.

Eksplozija se dogodila u Molenbek metro stanici u Briselu, inače kvartu šoznatom po terorističkim ćelijama. Velika količina dima primećena je kako kulja iz stanice, a gradske vlasti odmah su zatvorile sve metro stanice u Briselu.

CeI-YssWEAAn89B

Molenbek metro stanica nalazi se u blizini stanice Šuman gde su i važne institucije Evropske unije poput zgrade Evropske komisije i Saveta EU. Kako izveštavaju mediji, zaposlenima u zgradi Evropske komisije jer rečeno da ne izlaze napolje.

CeI68Z6UkAEltAD

Prema drugim izvorima, u Briselskom metrou dogodile su se još dve eksplozije, druga u samoj stanici Šuman, i treća u stanici Beldžik.

Novinarka izraelske televizije “I24 njuz” Ana Ahronhajm kaže da se čula i četvrta eksplozija, ali ove informacije još nisu potvrđene.

Belgijsko Ministarstvo unutrašnjih poslova proglasilo je najviši, četvrti nivo bezbednosne uzbune u čitavoj zemlji. Premijer Šarl Mišel saopštio je da Vlada “pažljivo prati situaciju” i da “žrtve i pružanje pomoći na aerodromu imaju apsolutni prioritet”.

Iz bezbednosnih razloga su sve mreže javnog prevoza u Briselu obustavljene.

Prethodno je na briselskom aerodormu “Zaventem” poginulo oko 10 ljudi, a 30 ranjeno kada su se dogodile dve detonacije, rekli su bolnički izvori.

izvor: Blic