Novi Pazar: Prijavite mrak!

Za bolji kvalitet uličnog osvetljenja u Novom Pazaru potrebna je i saradnja građana, kažu u Direkciji za izgradnju grada. Kao svoj doprinos ističu kupovinu novog vozila sa korpom za popravku instalacija. Uskoro će početi i eksperimentalno uvođenje led rasvete.

Na gradskom i seoskom području Novog Pazara instalirano je oko 5500 uličnih svetiljki. Da bi se utvrdilo da li sve one rade i u kakvom su stanju, ovih dana je sporovedeno ispitivanje uključivanjem rasvete tokom dana što je zbunjivalo građane.

Do sada je na poslu održavanja rasvete radila samo jedna električarska ekipa sa vozilom čija korpa nije imala atest. Nabavljeno je novo vozilo koje zadovoljava sve propisane uslove pa će sa osposobljavanjem stare korpe i vozila održavanje od sada raditi više električara. Da bi se izbeglo skupo ispitivanje svih instaliranih lampi potrebna je saradnja građana.

U skladu sa svetskim trendom štednje energije u Direkciji za izgradnju grada razmišljaju da narednih dana počnu sa eksperimentalnim uvođenjem led rasvete. Već su napravljeni određemni kontakti sa proizvođačima pa ako se takvo osvetljenje dokaže u praksi uskoro će osvetljavati i ulice u Novom Pazaru.

izvor: rtvnp.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO