Novi selektor Muslin objavio spisak igrača za naredne utakmice

358

Novi selektor srpskih fudbalera Slavoljub Muslin pozvao je 28 igrača i četiri golmana za prijateljske utakmice koje “Orlove” čekaju krajem maja i početkom juna.

Muslin je prošle nedelje imenovan za selektora reprezentacije Srbije, na čijoj klupi će debitovati na utakmici sa Kiprom, 25. maja u Užicu. Srpske fudbalere šest dana kasnije čeka duel sa Izraelom u Novom Sadu, a potom i sa Rusijom, 5. juna u Monte Karlu.

Na Muslinovom spisku se, između ostalih, nalaze Dušan Tadić i Nemanja Gudelj, koji su najavili da neće igrati za reprezentaciju dok je selektor Radovan Ćurčić. Tadić i Gudelj se nisu našli na spisku za prethodne utakmice, da bi Ćurčić nedavno sporazumno raskinuo saradnju sa Fudbalskim savezom Srbije.

U reprezentaciji će se za predstojeće utakmice naći i Andrija Živković, koji tokom druge polusezone nije odigrao nijednu takmičarsku utakmicu u dresu Partizana. Mladi fudbaler je izbačen iz prvog tima crno-belih jer nije želeo da produži ugovor koji mu ističe na kraju sezone.

Muslin je odlučio da pozove i osmoricu debitanata, koje će testirati pred početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. najesen. Priliku da prvi put nose dres “Orlova” imaće Aleksandar Jovaović, Milan Rodić, Nemanja Milunović, Saša Zdjelar, Marko Grujić, Sergej Milinković-Savić, Nemanja Mihajlović i Andrija Pavlović.

Na Muslinovom spisku su:
Golmani: Vladimir Stojković, Predrag Rajković, Damir Kahriman, Aleksandar Jovanović.

Odbrana: Antonio Rukavina, Milan Rodić, Aleksandar Kolarov, Filip Mlademović, Slobodan Rajković, Matija Nastasić, Nemanja Milunović, Uroš Spajić, Branislav Ivanović, Nikola Maksimović.

Vezni: Luka Milivojević, Nemanja Gudelj, Nemanja Matić, Ljubomir Fejsa, Saša Zdjelar, Marko Grujić, Sergej Milinković-Savić, Dušan Tadić, Adem Ljajić, Nemanja Maksimović.

Napadači: Zoran Tošić, Lazar Marković, Andrija Živković, Filip Kostić, Nemanja Mihajlović, Aleksandar Mitrović, Nikola Stojiljković, Andrija Pavlović.

izvor: N1