OBAVEŠTENJE! Evo kada će deca zbog Bajrama sesti u školske klupe!

Novopazarski učenici ove godine sešeće u svoje klupe  4. septembra, zbog proslave Kurban bajrama koji se slavi od 1.  Septembra, u petak .  Predstavnici većine škola iskoristili su letnji raspust u urede školski prostor, da renoviraju učionice i pripreme ih za neometano odvijanje nastave.

Tri škole u Novom Pazaru dobile su sredstva za realizaciju većih projekata. U OŠ” Stefan Nemanja” su u prethodnom periodu rekonstruisane kotlare, saniran krov, učionice su uređene i okrečene, a urađena je i kišna kanalizacija.  Zamenom dotrajale fasade i termoizolacijom učenici škole u Deževi  imaće toplije učionice, ali i bolje uslove za pohađanje nastave.   Počeli su i radovi na izgradnji fiskulturne sale u OŠ “Jovan Jovanović  Zmaj”. Nova školska godina u Novom Pazaru odložena je za 4.septembar.

Bolje uslove dobiće i učenici na seoskom području. Predstavnici Gradske uprave su tokom leta obišli  seoske škole, kako bi se upoznali sa infarstrukturnim problemima. U Novom Pazaru postoji 15 osnovnih I 6 srednjih škola. Osnovno obrazovanje uglavnom pohađa preko 12.000 učenika, dok  je srednjoškolaca svake godine preko 5.000.

“Ostalo je još mnogo seoskih škola, koje moramo da obiđemo. Neki problemi su već rešeni, ali nam predstoji još mnogo posla kako bi i toj deci obezbedili bolje uslove za izvođenje nastave”, rekla je članica Gradskog veća Ulfeta Demčović.

U ovoj školskoj godini đake, ali i prosvetne radnike očekuju novine. Informatika i računarstvo, tehničko i tehnologija, fizičko i zdravstveno vaspitanje biće novi predmeti u rasporedu petaka, a izborni predmeti, kao što su čuvari prirode, hor i orkestar ili šah, postaće vannastavne sekcije. Kako se očekuje uskoro će još jedna novina obuhvatiti sve škole u Srbiji, a to je uvođenje elektronskog dnevnika.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO