Određen pritvor bokseru osumnjičenom za pokušaj ubistva

BEOGRAD – Viši sud u Beogradu odredio je do 30 dana pritvor Petru M. (39), koji se sumnjiči da je 1. jula kao radnik obezbeđenja na jednom beogradskom splavu, bezobzirnim nasilničkim ponašanjem pokušao da liši života M.V, dok je S.V. naneo lake telesne povrede.

Pritvor je prema okrivljenom određen jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i s obzirom na to da je okrivljeni osnovano sumnjiv da je izvršio krivično delo za koje je propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledice krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, navodeno je u sasopštenju suda.

Osumnjičeni se na saslušanju branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu, saopšteno je ranije iz tužilaštva.

Na teret mu je stavljeno krivično delo teško ubistvo u pokušaju i krivično delo laka telesna povreda.

Sumnja se da je 1. jula oko 00.40 časa ispred ulaza na splav na Savskom keju, najpre radnik obezbeđenja M.K. ušao u raspravu sa M.V. i S.V, u koju se takođe radnik obezbeđenja Petar M. uključio, pa je iz nepoznatih razloga krenuo da pesnicama udara oštećene u predelu glave i tela.

M.V. je pokušao da beži, ali je Petar M, kako se sumnja, nastavio da ga udara, usled čega je oštećeni pao, a Petar M. mu je zadao još jedan udarac u predelu glave pesnicom, nanevši mu time teške telesne povrede opasne po život u vidu preloma temene kosti, uz krvarenje između mozga i lobanje.

Dok je M.V. ostao da leži, Petar M. je nastavio da udara S.V. pesnicom u predelu glave i tela, nanevši mu lake telesne povrede, nakon čega je okrivljeni napustio lice mesta.

Kako Tanjug, saznaje Petar M. je poznati bokser.

Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO