Održana sednica štaba za vanredne situacije

Novi Pazar – Na današnjoj sednici Gradskog štaba za vanredne situacije usvojen je godišnji program mera i radova na smanjenju rizika od poplava.

Formiran je stručno operativni tim za očuvanje dobara bitnih za opstanak, sa zadatkom da se brine za očuvanje objekata vodosnadbevanja,održavanja potrebnog nivoa poljoprivredne i druge proizodnje i opstanak biljnog i životinjskog fonda kroz obezbedjenje i čuvanje potrebnih količina i vrste dobara neophodnih za život stanovništva kao i kulturno istorijskih materijalnih i drugih dobara u uslovima elementarnih nepogoda i nesreća.Donet je i zaključak da se proširi tim za asanaciju terena i da se istom doda lice iz veterinarske struke kao lice iz oblasti zoohigijene.

Na sednici je formiran stučno operativni tim za izlazak na teren i obilazak terena po prijavama koje se tiču klizišta,oštećenih puteva i objekata i odlučeno da se izveštaj tima dostavi Gradskom štabu za vanredne situacije u roku od deset dana.

Donet je i zaključak o čišćenju pregrada na rekama Izbičkoj i reci Trnavici , kao i da se u ovom poslu uz Direkciju za izgradnju grada Novog Pazara angažuju i odredjena osposobljena pravna lica.

Sandzakhaber / izvor: novipazar.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO