Održana XXVII sednica Gradskog veća

Novi Pazar – Na sednici gradskog veća usvojeno je niz tačaka od velike važnosti za svakodnevni život građana.

Odbijen je zahtev “Sandžaktrans”-a za povećanje cene prevoza. Takože, usvojena je i nova odluka o auto taksi prevozu. Odluka je u skladu sa novim zakonom, a u velikoj meri će olakšati novopazarskim taksistima. Član Gradskog veča, Mirsad Jusufović, rekao je, osvrnući se na pitanja saobraćaja, da su na ovoj sednici razmatrali i sve prisutniji problem nestajanje saobraćajnih znakova i signalizacije sa ulica. S tim u vezi, protiv počinioca će biti podnošene krivične prijave.

Većinici su se danas razmatrali i važnu temu, a to je pokrivanje naselja Selakovac i Dojeviće zadravstvenom ambulantom.

Veće je usvojilo i inicijativu o ulasko u privatno – javno partnerstvo sa kompanijama koje se bave javnom rasvetom. Uvođenjem štedljive led ravete, osvetljenje gradskih ulica bi bilo vidno poboljšano, ali bi se uštedela i značajna finansijska sredstva.

Gradsko veće je danas dalo i saglasnot za otvaranje konsultativnog odeljenja Visoke zdravstvene škole u Travniku, pa će studenti ovog fakulteta određene vežbe i nastavu održavati u Novom Pazaru.

Usvojena je i izmena Plana javnih nabavki, pa će biti obezbeđena sredstva za izgradnju potpornog zida u naselju Bukreš i u ulici “Zenuna Haskovića”, za sanaciju objekta Zavoda za javno zdravlje.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO