Omeragić se razneo bombom?

Nezvanično saznajemo da se ubica dvojice vojnika Enes Omeragić raznio bombom. 

Policija je pokušala nekoliko sati pregovarati s Omeragićem, koji je večeras oko 19.30 sati iz automatske puške ubio dvojicu pripadnika OS BiH u sportskoj kladionici u sarajevskom naselju Rajlovac.

Ubijeni su vojnici Armin Salkić i Nedeljko Radić. Oni su bili pripadnici Brigade Taktičke podrške, bataljona Vojne policije na formacijskim mjestima vozači.

Prema podacima, napadač je ušao u kladionicu koja se nalazi u ulici Safeta Zajke 241 i otvorio vatru iz automatskog oružja.

Potom je izašao van te pucao na autobus koji se nalazio u neposrednoj blizini. Tom prilikom je od krhotina razbijenog stakla lakše povrijeđen vozač autobusa i dvoje putnika.

Novinar “Avaza” upravo je javio da su na mjesto zločina, u kladionici u ulici Safeta Zajke, stigla vozila “Pokopa” kako bi odvezli tijela ubijenih vojnika. Pretpostavlja se da se uviđaj na ovom lokalitetu privodi kraju.

Sastanak u zgradi Vijeća ministara je u toku. Kako javlja reporter “Dnevnog avaza”, policijski komesar MUP-a KS Vahidin Ćosić trenutno prezentuje presjek događanja u Rajlovcu. Još uvijek nije donesena nikakva kvalifikacija ovog gnusnog čina. Sastanak bi se trebao uskoro završiti, nakon čega će se dio njegovih učesnika vratiti u Rajlovac. Sastanku, između ostalih, prisustvuju i Perica Stanić, Aljoša Čampara, Anto Jeleč, Dragan Lukač, te Emir Suljagić.

  
Informaciju da je jedna osoba počinila samoubistvo u opkoljenoj kući potvrdio je i ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić. On je dodao da tijelo treba biti identifikovano kako bi se sa sigurnošću znalo da se radi o osumnjičenom Enesu Omeragiću. 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO