Pazar silno!!! Kosanovćeva garda raskrčila put ka Evropi!!! (Video)

NOVI PAZAR – Fudbaleri Novog Pazara pobedili su danas na svom terenu Crvenu zvezdu sa 2:1 (1:1) u utakmici 21. kola Superlige.

Zvezda je pretrpela drugi poraz u šampionatu i propustil priliku da bar na kratko prestigne na vrhu tabele Partizan, koji od 18 sati dočekuje Radnički iz Kragujevca.

Novi Pazar je poveo golom Predraga Pavlovića u 14. minutu, izjednačio je nekoliko trenutaka kasnije Miloš Cvetković, a trijumf domaćinu doneo je Marko Jevtović u 70. minutu iz penala.

Prethodno je sudija Vlado Glođović dosudio najstrožu kaznu, pošto je rukom u kaznenom prostoru gostuju igrao Lazić.

Izabranici Nenada Lalatovića pokušali su do kraja susreta da dođu do izjednačenja, ali su izuzetno borbeni domaći fudbaleri uspeli da se odbrane.

Mec na Gradskom stadionu u Novom Pazaru odigran je bez prisustva publike, zbog nesportskog ponašanja navijača domaćih u meču jesenjeg dela sezone protiv Partizana.

Utakmica je počela minutom ćutanja u znak sećanja na predsednika Sudijske komisije Fudbalskog saveze Srbije (FŠ) Bogoljuba Stepanovića, koji je u četvrtak preminuo u Aleskincu u 71. godini.

Kiks Zvezde iskoristio je Čukarički, koji je pobedom u Pećincima protiv Donjeg Srema (2:1) prišao crveno-belima na samo pet bodova zaostatka.

Rezultati i strelci 21. kola:
Spartak – Vojvodina 0:1 (Ivanić 49. penal)
Borac Čačak – Mladost Lučani 0:1 (Jovanović 88)
Novi Pazar – Crvena zvezda 2:1 (Pavlović 14, Jeftović 70. penal – Cvetković 16)
Voždovac – OFK Beograd 0:2 (Janković 5, Dražić 58)
Donji Srem – Čukarički 1:2 (Spalević 7. – S. Srnić 18, Stojiljković 71)
Napredak – Jagodina 0:1 (Savković 61)
Rad – Radnički Niš 1:0 (Nenadović 62)
Partizan – Radnički Kragujevac (18)
Tabela: Partizan 47 bodova, Crvena zvezda 45, Čukarički 40, Vojvodina 37, Novi Pazar 33, OFK Beograd 32, Rad 31, Jagodina 30, Mladost Lučani 26, Spartak 24, itd.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO