Pazarac započeo štrajk gladju u čačanskom zatvoru!

Novi Pazar – Novopazarac Rešad Hamzić (47) započeo je danas u čačanskom pritvoru štrajk glađu kojim traži da mu se ubrza proces i obezbedi fer suđenje, jer već pet godina tvrdi da je nevin za ubistvo za koje je osumnjičen.
On se tereti da je 21. septembra 2010. godina iz automobila u pokretu pucao u pravcu vozila marke “jugo” i jednim hicem pogodio i usmrtio Sabahudina Osmanovića (26).
Zbog ubistva Viši sud u Novom Pazaru ga je osudio na 24 godine zatvora, međutim, nakon žalbe Apelacioni sud u Kragujevcu je presudu poništio.
Nakon toga, slučaj je prebačen Višem sudu u Čačku, a veće tog pravosudnog organa Hamzića je osudilo na 16 godina i šest meseci, ali je i ta presuda poništena, a slučaj ponovo vraćen čačanskom Višem sudu.
U međuvremenu, Hamzić se iz zatvora nekoliko puta oglašavao trvdeći da je nevin i da nema apsolutno nikakve veze sa ubistvom Osmanovića.
Njegova advokatica Spomenka Miščević izjavila je radiju Sto plus da Hamzić u pritvoru pet godina čeka pravosnažnu presudu, što je i za slučaj ubistva previše.
“Zatajili su novopazarska policija i tužilaštvo, a koliko ozbiljnih propusta je napravljeno dovoljno govori podatak da ne postoji zapisnik sa uviđaja. Ne postoje ni dokazi protiv Hamzića, niti veštačenje koje je urađeno ne povezuje mog klijenta sa tim događajem”, kazala je Miščević.
Inače, Hamzić i ubijeni Osmanović su bili poznati policiji i često su pre tog događaja ulazili u sukob sa zakonom
Radio sto plus

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO