Pazarci bodrili Kolašinca do srebra u Pragu!

Atletski reprezentativac Srbije Asmir Kolašinac na dvoranskom Evropskom prvenstvu u Pragu nije uspeo da odbrani zlatnu medalju u bacanju kugle osvojenu pre dve godine u Geteborgu, ali je uspeo da ponovo osvoji medalju, i to srebrnu on je imao i podršku Pazaraca na ovom takmičenju.

(null)

Finale, održano u petak popodne, bilo je uzbudljivo, a Kolašinac je do drugog stepenika na pobedničkom postolju stigao sjajnim hicem u poslednjoj, šestoj seriji. Tada je kuglu bacio 20,90 i preskočio trojicu konkurenata: Holanđanina Boba Bertemesa (20,48), Španca Borhu Vivasa (20,59) i Čeha Ladislava Prašila (20,66), kome je pripala bronza.

Novi šampion “starog kontinenta” u bacanju kugle je Nemac David Storl, koji je zabeležio rezultat 21,23. On je objedinio titule, jer je prvak Evrope i sveta i na otvorenom. U Pragu je samo potvrdio dominaciju.

Kolašinac je u prve dve serije prestupio, a u trećoj je kuglu bacio 20,47, što mu je u tom trenutku bilo dovoljno za treće mesto. U četvrtoj je njegova kugla letela 20,34, a onda su ga prestigli Vivas i Bertemes. Srpski atletičar nije odmah uspeo da im uzvrati, jer je u petom pokušaju ponovo prestupio. A onda je usledilo sjajno bacanje u šestoj seriji.

Asmir Kolašinac, koji je u Češku stigao kao branilac titule, u kvalifikacijama nije uspeo da ostvari predviđenu normu (20,55 metara), ali kako je to pošlo za rukom samo trojici, on je kao šestoplasirani uspeo da se nađe među osmoricom finalista.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO