Pazarci krivi i plaćaju zbog “slučaja pištolj”

Arbitražni sud FSS odlučio da Novi Pazar mora da isplati sve zaostale dugove napadnutom igraču Žarku Udovičiću, ali i naknadu za pretrpljeni strah

Deset meseci nakon skandaloznog događaja, kada su huligani koji su se predstavili kao navijača Novog Pazara pištoljem na stadionu pretili Žarku Udovičiću, fudbaleru tog kluba, zbog promašenog penala na meču sa Radom, konačno je stigla presuda.

Arbitražni sud FSS doneo je odluku da Fudbalski klub Novi Pazar snosi krivicu zbog napada huligana na bivšeg prvotimca i dužan je da izmiri sve zaostale obaveze prema njemu, kao i da mu isplati odštetu na ime pretrpljenog straha.

“Klub je nesumnjivo odgovoran za upad navijača u svlačionicu. Prema klupskom pravilniku Novi Pazar ima obavezu da obezbeđuje svaki trening, uz prisustvo komesara za bezbednost. Tog dana komesar nije bio u klubu, a članovi Upravnog odbora, prisustni na stadionu, nisu preduzeli ništa kako bi zaštitili napadnutog fudbalera”, saopštio je za “Sportski žurnal” Slobodan Pajović, predsednik Arbitražnog suda FSS.

Žarku Udovičiću je grupa huligana pretila pištoljem u svlačionici uoči treninga Novog Pazara krajem februara posle meča u Beogradu protiv Rada na kojem je on promašio jedanaesterac u finišu meča.

Fudbaler je nakon tog incidenta napustio klub, pokušao sa upravom sa se dogovori oko isplate zaostalih zarada, ali pošto nisu našli zajednički jezik, tužio ih je.

Disciplinska komisija FSS je odbila prijavu protiv Novog pazara ocenjujući da klub nije odgovoran za napad huligana na fudbalera.

izvor: Mondo.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO