Počinje suđenje optuženima za ubistvo na pumpi u Rušnju

BEOGRAD – Viši sud u Beogradu zakazao je za 4.april pripremno ročište pred početak suđenja optuženima za učešće u ubistvu R.R. (53) u kafiću na benzinskoj pumpi u naselju Rušanj 9. marta prošle godine.

U ovom slučaju optuženi su Stefan Z. (28) iz Lebana i Luka V. (26) iz Kraljeva, kao i državljani BIH Marko P. (28) i (22) Azra Š.

Po završetku pripremnog ročišta, koje je zatvoreno za javnost, sud će zakazati glavni pretres, odnosno suđenje.

Zbog sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu u sticaju sa po jednim krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija optuženi su Stefan Z. (28) iz Lebana i Luka V. (26) iz Kraljeva.

Državljani BIH, koji su u međuvremenu izručeni Srbiji, Marko P. (28) i (22) Azra Š. optuženi su za krivično delo teško ubistvo u pomaganju.

Kako je Više javno tužilaštvo u Beogradu ranije saopštilo postoji osnovana sumnja da su Stefan Z. i Luka V. 9. marta 2023. godine oko 11:05 časova na podmukao način lišili života R.R, koji je usled zadobijenih povreda preminuo u 11:32 časova i pri tome su sa umišljajem doveli u opasnost život tri gosta u kafiću na benzinskoj pumpi u Rušnju.

Sumnja se da su oni noseći hirurške maske preko lica, kada su ugledali oštećenog na parkingu benzinske stanice, izvadili pištolje i ispalili su više projektila u R.R. dok je stajao ispred ulaza u kafić.

R.R. je pobegao u kafić, a za njim je ušao osumnjičeni Stefan Z. i ispalio mu nekoliko projektila u leđa, usled čega je R.R, pao na pod.

Stefan Z. mu je potom, kako se sumnja, prišao i iz neposredne blizine mu ispalio još
jedan projektil u glavu. Takon toga su obojica osumnjičenih pobegli sa lica mesta automobilom marke “Golf 4 karavan” koje su potom zapalili u naselju “Petlovo brdo”.

Sumnja se da su drugo dvoje okrivljenih Marko P. i Azra Š. sa umišljajem pomogli Stefanu L. i Luki V. u izvršenju krivičnog dela, jer su im obezbedili automobil “Golf 4 karavan” za potrebe ubistva, a Marko P. i da je im je stvorio uslove za izvršenje krivičnog dela.

Nakon što su ušli na teritoriju Srbije, Marko P. je u jednoj rentakar agenciji u Beogradu iznajmio na svoju ličnu kartu automobil “Fiat tip 500”, da bi potom 27. februara prošle godine, mobilnim telefonom kontaktirao sada pokojnog R.R. radi kupovine njegovog automobila PMV “Golf 8”.

Sledećeg dana oni su razmenom SMS poruka dogovorili da se nađu na benzinskoj stanici “Кnez Petrol” u Rušnju, gde je osumnjičeni Marko P. došao iznajmljenim automobilom, a kako bi video vozilo marke “Golf 8” koje je prodavao R.R.

Devet dana kasnije, 9. marta prošle godine Marko P. je kontaktirao R.R, putem aplikacije “Whatts up”, pa su se dogovorili da se oko 11 časova sastanu na benzinskoj stanici “Кnez Petrol” u Rušnju radi kupovine njegovog automobila, iako se Marko P. nalazio na teritoriji BiH. Na taj način on je stvorio uslove za izvršenje krivičnog dela Stefanu Z. i Luki V.

Azra Š. je, kako se sumnja, 4. marta prošle godine zajedno sa Markom P. u Кraljevu sa jednog parkinga oduzela vozilo “Golf 4 karavan” i dovezla ga u Beograd, a osumnjičeni Marko P. se dovezao iznajmljenim “Fiat tip 500”.
Pomenuti “Golf 4 karavan” su kasnije Stefan Z. i Luka V. koristili za izvršenje krivičnog dela.

Ubijeni R.R. je, kako mediji navode, Ranko Radošević zvani Eskobar.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO