Podignuta optužnica protiv radnika Gradske uprave

Više javno tužilaštvo (VJT) u Novom Pazaru podiglo je optužnicu protiv D.R. i D.D., osumnjičenih da su kao saizvršioci oštetili budžete Republike Srbije i Grada Novog Pazara za blizu 18 miliona dinara, saznaje radio Sto plus.

“Optužnica obojicu tereti za zloupotrebu službenog položaja i falsifikovanje službene isprave, dok je D.D. optužen i za proneveru. Optužnicu smo podigli 21. septembra, a toga dana su oni i pušteni da se brane sa slobode jer su prestali razlozi zbog kojih su bili u pritvoru”, rečeno nam je u VJT.

D.R. i D.D. su uhapšeni 9. jula i tada im je određen pritvor do 30 dana koji je nakon isteka dva puta produžavan.

Oni se sumnjiče da su od 25. marta 2013. godine do 17. juna ove zloupotrebom službenog položaja i falsifikovanjem službene isprave protivpravno prisvojili 12.690.255 dinara, 3.233.820 dinara iz budžeta Republike Srbije i 9.456.435 dinara iz budžeta Novog Pazara.

Pored toga, osumnjičenom D.D. se stavlja na teret da je od početka 2010. godine do 25. marta 2013. proneverio novac koji mu je bio poveren u službi.

“Deo novca koji mu je bio poveren u službi D.D. je zadržavao za sebe, na taj način protivpravno prisvojivši 5.290.135 dinara”, navelo je Tužilaštvo ranije.

Ukoliko se dokaže njihova krivica, preti im zatvorska kazna od preko deset godina.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO