Pokradeni zaštitni stubići sa Keja

Nepoznato lice ili više njih uklonilo je ponovo znatan broj stubića sa trotora duž Ulice Kej 37. Sandžačke divizije. Nadležni su obavješteni o poslednjem slučaju i aktivno rade na rasvjetljavanju tih djela. Direktor JP “Direkcija za izgradnju grada” Mujo Šaćirović rekao je da počinioci time nanose štetu preduzeću, gradu Novom Pazaru ali prije svih građanima koji žele normalne uslove za život.

Nakon slivničkih rešetaka, poklopaca sa šahti i saobraćajnih znakova na red nesavjesnih pojedinaca ili grupe takvih su ponovo došli zaštitni stubići koji su postavljeni zbog nesmetanog kretanja pješaka i majki sa kolicima u Ulici Kej 37. sandžačke divizije. Ovo nije prvi put da su ti isti stubići na meti bahatih počinilaca.

Šaćirović naglašava da neodgovorni pojedinci nanose veliku materijanu štetu i preduzeću, gradu Novom Pazaru ali prije svega novopazarcima koji žele normalne uslove življenja.

Rukovodstvo Direkcije za izgradnju grada preduzelo je sve mjere kako bi se otkrili počinioci tih djela.

Ovim a i ostalim slučajevima bave se nadliježni a među njima i Odjeljenje za inspekcijske poslove grada Novog Pazara. Načelnik tog odjeljenja Mensur Bulić rekao je da se aktivno radi na rasvjetljavanju poslednjeg slučaja, i da se došlo do određenih saznanja ko su ljudi koji su to počinili.

Usvojenim izmjenama Krivičnog zakonika predviđeno je da oni koji kradu i otkupljuju poklopce šahta, bakarne žice, saobraćajnu signalizaciju mogu provesti od 1 do 8 godina zatvora, bez obzira na vrijednost ukradenog. Svojim bahatim ponašanjem oni ugrožavaju i remete život građana.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO