Policija Australije: Ubica iz tržnog centra ciljao žene

A police officer stands at police cordon near a crime scene at Bondi Junction in Sydney, Monday, April 15, 2024, after several people were stabbed to death at a shopping, Saturday April 13. Australian police are examining why a lone assailant who stabbed multiple people to death in a busy Sydney shopping mall and injured more than a dozen others targeted women while avoiding men. (AP Photo/Mark Baker) KANBERA – Napadač koji je u subotu u tržnom centru u Sidneju nožem ubio šset i povredio 12 osoba i koga je policija potom ubila ciljao je žene, izjavila je danas policijska komesarka iz Novog Južnog Velsa Karen Veb.

“Snimci govore za sebe, zar ne? Meni je očigledno, očigledno je i detektivima da deluje da je
prestupnik ciljao žene i izbegavao muškarce”, izjavila je Vebgostujući na televiziji Ej-Bi-Si.

Ona je navela da su od šestoro ubijenih pet žene, kao i da su većina povređenih žene.

“Ne znamo šta se dešavalo u umu prestupnika i zato je važno da sad detektivi intervjuišu one koji su ga poznavali i koji su mu bili bliski, kako bismo dobili neki uvid u to šta je mislio”, objasnila je Veb.

Kauči je u subotu ubio šest i povredio 12 osoba u tržnom centru u saveznoj australijskoj državi Novi Južni Vels, a policija je kasnije tog dana saopštila da je napadač od rane mladosti bolovao od šizofrenije.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO