POLICIJA NP: Smanjen broj krivičnih dela

Novi Pazar – Za prvih 11 meseci tekuće godine na području Novog Pazara, Sjenice i Tutina zabaleženo je ukupno 1.495 krivičnih dela, što je za 363 krivičnih dela manje u odnosu na isti period 2015. godine .Prema podacima Policijske uprave, dostavljenim portalu Glas Sandžaka, ove godine na području ova tri grada smanjen je broj krivičnih dela vršnjačkog nasilja u odnosu na prošlu godinu, dok je došlo do povećanja broja prijava nasilja u porodici.

Prema podacima PU Novi Pazar u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu na području škola registrovano je 15 krivičnih dela, dok je u istom periodu 2015. evidentirano 24, što je smanjenje za devet krivičnih dela. Iz policije ističu da kada je u pitanju vršnjačko nasilje reaguju na svaku prijavu i obaveštavaju nadležna tužilaštva.
U periodu januar – novembar 2016. godine ukupno je registrovano 133 krivičnih dela nasilja u porodici, a u 2015. godini 89 krivičnih dela.
Povećan broj prijava porodičnog nasilja, kako u policiji navode, rezultat je preventivnog rada policije i kampanja usmerenih na podizanje svesti o ovom problemu.
“Na ovaj način žrtve se osnažuju da ne trpe, već prijave nasilje”, stoji u sopštenju PU Novi Pazar.
Prema njihovim podacima oštećenih lica sa teškim telesnim povredama u tekućoj godini nije bilo, a registrovan je jedan slučaj sa smrtnim ishodom.
Ukupan broj saobraćajnih nezgoda na teritoriji Policijske uprave u Novom Pazaru u periodu od janara do novembra ove godine je 456 dok je za isti period 2015. godine evidentirana 461 saobraćajna nezgoda. Broj poginulih lica u periodu januar-novembar 2016. godini je devet dok je prošle godine osam, pokazuju podaci PU Novi Pazar.
izvor. Glas Sandzaka

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO