Policijski sindikat čeka Vučića, neće politizaciju štrajka

Predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović za N1 kaže da je Upravni odbor tog sindikata odložio štrajk glađu do povratka premijera Aleksandra Vučića iz Kine, jer ne želi da se taj protest politizuje.

Reprezentativni Policijski sindikat Srbije saopštio je juče da je doneo odluku da se štrajk glađu prvobitno zakazan za danas, odloži do povratka premijera Aleksandra Vučića iz posete Kini.

Mijailović je za Novi dan televizije N1 rekao da su prethodnih dana na račun Policijskog sindikata upućene spekulacije da stoji iza pokušaja da se u zemlji sprovede državni udar, i poručuje da Sindikat ni na koji način ne želi da se njihov protest dalje politizuje.

“Nemamo ništa protiv premijera, ne želimo da ugrožavamo bezbednost. Nećemo da dozvolimo da bilo ko iskoristi naš štrajk glađu za neku vrstu politiziacije“, rekao je Mijailović i istako da štrajk nije otkazan, već samo odložen, i da svi zahtevi Policijskog sindikata ostaju i čekaju povratak premijera u zemlju.

On je rekao i da Policijski sindikat nije zadovoljan rešenjima koja su mogla da se postignu u petak na sastanku sa resornim ministrom Nebojšom Stefanovićem. Mijailović kaže da postoje neke stvari gde Ministarstvo ne može da donosi odluke, i da one moraju da se reše na nivou Vlade gde je, kako kaže, premijer jedina kompetentna osoba za to.

izvor: N1

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO