Pomoć EU Novom Pazaru

Sa novopazarskim gradonačelnikom Mehom Mahmutovićem šef Delegacije EU u Srbiji, potpisaće ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za razvojne programe.

Šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport i zamenik ambasadora Švajcarske Žan Luk Oš, jutros su, u selu Izbice kod Novog Pazara, obišli branu za zaštitu sliva reke Raške od poplava.

Evropska unija i vlade Švajcarske i Srbije, prethodnih godina sa više od pola miliona evra finansirali su izradu tehničke deokumentacije i izgradnju devet brana na reci Raški.

Zbog neuređenih korita pritoke reke Raške su se izlivale i pričinjavale su višemilionske štete Novom Pazaru i susednoj opštini Raška.

Procenjeno je da su samo u prošloj godini ove dve opštine od poplava pretrpele štetu više od milion evra.

U toku dana ambasador Davenport sa saradnicima obići će naselje Blaževo, gde je u toku realizacija projekta unapređenje vodosnabdevanje za lokalno stanovništvo i naselje u kojem se nalaze raseljeni Romi sa Kosova.

Sa novopazarskim gradonačelnikom Mehom Mahmutovićem šef Delegacije EU u Srbiji, potpisaće ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za razvojne programe koja dodeljuju, u okviru programa Evropski PROGRES, EU i vlade Švajcarske i Srbije.

Sandzakhaber

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO