POMOĆ ZA RASELJENA LICA NA PODRUČJU GRADA NOVOG PAZARA

Komesarijat za izbeglice i Grad Novi Pazar dodelili su danas 12 grantova pomoći porodicama izbeglih i raseljenih lica, koju čini neophodna oprema za delatnost kojom se bave.

Ovo je drugi deo podele grantova u okviru projekta “Ekonomsko osnaživanje raseljenih lica“, čija je vrednost 3,5 miliona dinara.

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović, koji je raseljenima uručio grantove, veruje da će oni ovu pomoć iskoristiti kako treba i da će zaposliti još osoba.

“Nadam se da će vam ove mašine olakšati i poboljšati posao, jer ukoliko vi budete dobro radili svima će biti bolje, ne samo vašim porodicama. Biće bolje i gradu, jer nam je želja da što više ljudi radi, da što bolje i uspešnije poslujete, a na nama je da pomognemo da imate više kupaca i da na više lokacije prodajete”, rekao je Mahmutović.

Jedan od dobitnika granta je Esad Džaferi, koji se u Novi Pazar doselio iz Gore, sa Kosova.

“Po zanimanju sam inženjer za projektovanje tekstila i odeće, a danas sam dobio tri šivaće mašine. Planiram da šijem za sebe, ali i za druge, tako da sam zahvalan i zadovoljan ovim grantom”, rekao je Džaferi.

Član Gradskog veća Fevzija Murić pojasnio je da su grantove dobile porodice koje imaju registrovanu neku delatnost ili radionicu.

“Oni su konkurisali i izražavali svoje želje i potrebe za određenim mašinama. Dakle, oni nisu dobili novac, već im je kupljena neophodna oprema za delatnost kojom se bave u vrednosti od 1.500 evra”, rekao je Murić.

U okviru prve podele grantova poljoprivrednu i drugu opremu dobilo je 14 raseljenih lica kako bi unapredili proizvodnju i poslovanje svojih malih porodičnih firmi.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO