PONAVLJA SE 2014-ta!? Nezir pretučen na isti način na koji i Šerif Marukić?

Novi Pazar – Imama Bor džamije u Novom Pazaru Nezira Salihovića pretukle su nepoznate osobe nakon jacije namaza (večernje molitve), saznaje “Blic”.

Podsetimo, 2014. Godine u Novom Pazaru na isti način je pretučen odbornik i direktor Tv Jedinstvo Šerif Marukić, slučaj ni do danas nije rešen!

Postavlja se pitanje da li je novopazarska policija, kadra da reši ove slučajeve, ili, za sve “kompleksnije” mora da dolazi ekipa iz Beograda.

Podsetimo, odbornik u skupštini grada Novog Pazara Šerif Marukić pretučen je metalnom šipkom.

Do napada je došlo sinoć oko 21 sata, kada je Marukića, generalnog sekretara “Bošnjačke demokratske zajednice Emir Elfić” i odbornika u lokalnom parlamentu, pri ulasku u automobil nepoznati napadač sa maskom na licu nekoliko puta udario metalnom šipkom.

Marukić je dao izjavu policiji i pregledan je u hitnoj sluzbi novopazarske bolnice.

Zadobio je povrede kuka, podlaktice, leđa, a izgrebeni su mu lice i vrat, rekao je Tanjugu dežurni lekar Nebojša Filipović, navodeći da je dijagnostika u toku.

Marukić, bivši direktor televizije “Jedinstvo”, napustio je muftiju Muamera Zukorlića i podršku dao Emiru Elfiću, koji je ocenio da je očigledno da napad ima političku pozadinu i da je to dobro organizovan napad političkih protivnika, kojima je zasmetao ulazak BDZ-a u lokalnu vlast sa SDP i SNS.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO