Ponovo sporno trošenje sportskog dinara u Prijepolju

Prijepolje – Prema nalazu Komisije za kontrolu utroška novca sportskih klubova, deo sportskih kolektiva iz Prijepolja, uključujući i Spotski savez, pre nego što dobije drugu tranšu novca iz budžeta, moraće u opštinsku kasu da izvrši povraćaj para, a interni revizor proveriće poslovanje Sportskog saveza gde je Komisija pronašla niz nepravilnosti prilikom trošenja novca, rečeno je između ostalog na današnjoj sednici Opštinskog veća u Prijepolju.

Foto. A.Rovčanin – Deo sportskih klubova, koji je opravdao novac od prve rate već je dobio drugu tranšu. Međutim, drugi deo klubova nije opravdao sredstva pa će deo novca morati da vrati u budžet pre nego što dobiuje drugu ratu, primer za to je ženski rukometni klub. Nažalost, propusta je bilo i u Sportskom savezu, koji nije opravdao sredstva vezana za redovne i posebne programe, pa je Veće jasnog stava da dok se ne opravda taj novac ili ne vrati u budžet neće dobiti drugu ratu – kazao je predsednik opštine Vladimir Babić.

Predsednik opštine Prijepolje Vladimir Babić, foto: A.Rovčanin Opštinsko veće u Prijepolju, izdvojilo je 546 hiljada dinara za rešavanje problema prevoza đaka iz udaljenih područja koji pohađaju školu “Dušan Tomašević Ćirko” u Velikoj Župi. Kako bi sličan problem bio rešen i u Brodarevu Veće je naložilo direkotru Osnovne škole “Svetozar Marković“ da izvrši ispitavanje tržišta za nabavku usluge prevoza đaka na četiri relacije, i da ukoliko bude bilo potrebe lokalnoj samoupravi dostavi zahtev za obezbeđenje dodatnih sredstava.

– Zaključkom Opštinskog veća odobrili smo sredstva za rešavanje problema prevoza đaka iz udaljenih područja u školi u Velikoj Župi. Žao nam je što kasnimo sa ovom odlukom, ali morali smo da sagledamo potrebe svih škola pa tek onda da donesemo odluku – zaključio je Babić.

PP Media

Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin SPORT Ознаке: klubovi prijepolje, sportski dinar, Sportski Savez Prijepolje

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO