POSAO DOBILO 184 MLADIH IZ NOVOG PAZARA!

Novi Pazar – Filijala Nacionalne službe za zapošljavnje u Novom Pazaru organizovala je danas svečanu dodelu ugovora korisnicima programa samozapošljavanja i novog zapošljavanja. Kroz ove programe, podsticajnim sredstvima Nacionalne službe za zapošljavanje, posao je dobilo 184 lica.

 
Kroz programe aktivne politike zapošljavanja u 2016. godini i podršku lokalne samouprave Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Pazaru danas je bila u mogućnosti da svečano uruči 184 ugovora kojima za isto toliko lica prestaje status nezaposlenih. 
Ukupan iznos uloženih sredstava za ova dva programa je 35 miliona dinara. Uručivanju je prisustvovao gradonačelnik Nihat Biševac sa saradnicima iz resora privrede, kao i direktor NSZ Srbije Zoran Martinović.
Kroz lokalne akcione planove grad Novi Pazar je partnerski sa Nacionalnom službom za zapošljavanje pomogao ove godine Program stručne prakse sa 4 miliona dinara. Prema rečima gradonačelnika Nihata Biševca ova saradnja će biti nastavljena.
Poslodavci i oni koji od danas započinju sopstveni posao zadovoljni odlaze sa ove današnje svečanosti. Može se slobodno reći da brojka od 184 lica predstavlja čitavu fabriku, koja danas započinje posao sa tendencijom širenja i zapošljavanja novih radnika. 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO