Poseta ambasadora Holandije

Gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mhmutović danas je primio holandskog ambasadora u Republici Srbiji Henka Van Den Dula. Tema razgovora bila je aktuelna politička, ekonomska i bezbednosna situacija u Novom Pazaru i regionu.
U okviru svoje prve radne posete Novom Pazaru, ambasador Kraljevine Holandije u Srbiji Henk Van Den Dul obišao je danas Gradsku upravu gde se susreo sa gradonačelnikom Novog Pazara dr Mehom Mahmutovicem i njegovim saradnicima.

Aktuelna politicka, ekonomska i bezbednosna situacija u Novom Pazaru i regionu bile su centralne teme razgovora domaćina sa holandskim izaslanikom. Visoki diplomata je izrazio interesovanje i za predstojeće izbore, iznoseći očekivanja da će izborni proces biti fer i demokratski i da će proteći u mirnoj

Gradonačelnik Mahmutović je posebno naglasio znacaj koji predstavnici gradskog rukovodstva pridaju ekonomskom oporavku i otvaranju novih radnih mesta, kao kljucu rešenja svih ostalih problema sa kojima se grad suočava.  Izmedju ostalog, on je naglasio da prioritetni zadaci novopazarskih gradskih vlasti obuhvataju, pre svega, izgradnju lokalne infrastrukture. S tim u vezi, posebno se osvrnuo na brojne infrastrukturne projekte koji su realizovani u proteklom periodu zahvaljujuci dobroj saradnji lokalnih vlasti sa Vladom Republike Srbije, ali i prijateljskim zemljama.

Ambasador Van Den Dul  je, sa svoje strane, ukazao na značaj koji Kraljevina Holandija  pridaje aktuelnoj situaciji u Novom Pazaru i ovom delu zemlje izrazivši, izmedju ostalog,  podršku naporima usmerenim ka ekonomskom oporavku grada i regiona i otvaranju perspektive mladima, a u skladu sa prioritetima u radu aktuelnog rukovodstva.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO