Predsedništvo BiH prihvatilo Vučićev poziv da poseti Beograd

Sva tri člana Predsedništva Bosne i Hercegovine prihvatila su poziv premijera Srbije Aleksandra Vučića da posete Srbiju, potvrđeno je Feni u Predsedništvu BiH. Feni je rečeno da bi članovi Predsedništva BiH trebalo da dođu u posetu naredne srede, 22. jula.

Tanjug je ranije danas nezvanično saznao da će Predsedništvo BiH, na poziv premijera Vučića, najverovatnije posetiti Beograd naredne nedelje, a prema tim saznanjima sastanak bi trebalo da bude održan u sredu u Karađorđevu.

Vučić je danas izjavio da će članovi Predsedništva BiH biti dočekani na najlepši mogući način u Srbiji.

“Nisam dobio nikakvu informaciju, ali ne znam zašto ne bi prihvatili poziv na razgovor”, rekao je on.

Podsetimo, premijer Srbije uputio je u utorak zvaničan poziv članovima Predsedništva BiH, da dođu u posetu Srbiji.

Kako je saopšteno iz vladine Kancelarije za saradnju sa medijima, Vučić je u pismu članovima Predsedništva BiH naveo da ih poziva “polazeći od uverenja da su naše dve zemlje čvrsto i trajno opredeljene da jačaju međusobne bilateralne odnose i da sva otvorena pitanja rešavaju u neposrednom dijalogu i duhu dobrosusedstva, a na dobrobit građana dve zemlje”.

Vučić je u utorak izjavio da je vreme da se prevaziđe težak događaj iz Potočara i da će zato biti upućen poziv članovima Predsedništva BiH da dođu u Srbiju, jer je razgovor najvažniji za mir i stabilnost.

izvor: N1

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO