Preminuo ranjeni u pucnjavi u Rožajama

Rožajac Anes Kalač (37), koji je u nedelju oko ponoći ranjen u Suhom Polju, preminuo je juče u podgoričkom Kliničkom centru.

Kalač je slučajna žrtva sačekuše, koja prema informacijama iz policije, nije bila pripremljena za njega. On je u rafalnoj paljbi, pogođen metkom ispaljenim iz automatske puške. Zadobio je tešku povredu butine.

Nekoliko sati nakon pucnjave operisan je u beranskoj bolnici. Njegovo zdravstveno stanje bilo je stabilno do juče, kada je, zbog unutrašnjeg krvarenja, počelo da se pogoršava.

Hitno je prebačen u podgorički Klinički centar, gdje je izgubio bitku za život.

Kalač potiče iz ugledne rožajske porodice, a sagovornici “Vijesti” ispričali su da je bio izuzetno plemenit i hrabar.

“Volio je svima da pomogne. Uvijek je bio prvi da zaštiti nejake i one kojima je učinjena nepravda. Upravo u noći kada je ranjen, neposredno prije toga zaštitio je sugradjanina koja je tuklo 10, 15 ljudi. Niko u lokalu se nije usudio, jedino mu je Anes pritekao u pomoć. Nešto kasnije sebe nije uspio da zaštiti.“, rekao je jedan Anesov prijatelj.

Policija pretpostavlja da je na Kalača iz automatske puške pucao Anes Muratović koji je ispalio cijeli rafal. Na mjestu incidenta pronađeno je 19 čaura, a tragediju je pukom srećom izbjeglo još najmanje četvoro ljudi.

Policija sumnja i da su u društvu Muratovića bili Adis, Almin i Jasmin Muratović.

Njih četvorica su u bjekstvu, a policija je juče, u selu Seošnica pronašla vozilo koje su, navodno, koristili nakon napada. Pucnjavi je prethodila tuča koja se dogodila ranije tog dana u centru Rožaja, u kojoj povrijeđeni Kalač nije učestvovao.

Jasmina, Sevada i Mirsada Muratovića, ispred njihovog marketa „Jabuka komerc “, napali su Elvis Jahović, Šaban Tarhaniš i Almin Mango Kalač. U tuči su korištene drvene palice i svi učesnici tuče su povrijeđeni, neki teže neki lakše.

Nakon što su saslušani u policiji, napadači su sa prijateljima otišli pred kuću Muratovića, navodno prijetili da će je zapaliti, a porodicu pobiti.

Vlasnik demolirane radnje „Jabuke komerc“, Izet Muratović, za incidente i pucnjavu okrivio je tužioca Hajrana Kalača koji nije odredio pritvor napadačima. Izet Muratović juče je prijavio još jedan napad na kamione njegove firme.

Predsjednik rožajske opštine Ejup Nurković juče je apelovao da se smire strasti u toj opštini i optužio policiju i tužilaštvo da nijesu adekvatno reagovali u slučaju sukoba dvije zavađene grupe.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO