Preselio Hamdija ef. Jusufspahić muftija Beogradski

BEOGRAD – Počasni Reisu-l-ulema i dugogodišnji muftija beogradski Hamdija Jusufspahić, preselio je danas popodne u Beogradu, saopštio je rijaset Islamske zajednice Srbije.

Nikolić uputio saučešće porodici Jusufspahić
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uputio je telegram saučešća porodici Jusufspahić povodom smrti dugogodišnjeg muftije beogradskog Hamdije Jusufspahića. “Ostajete bez roditelja čija vas je ljubav, posvećenost i čestitost podizala u ljude. Za takav gubitak nikada nismo spremni”, naveo je Nikolić u telegramu, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika. “Opraštamo se od izuzetnog čoveka koji je voleo svoju zemlju Srbiju i posvetio život istinskom razumevanju i zajedništvu svih ljudi, bez razlike u veri i naciji. Pamtićemo ga kao osobu koja je u svakom najpre videla i prepoznavala čoveka. Bila mi je čast što sam poznavao vašeg oca koji mi je u našim čestim razgovorima poveravao svoje mudre misli”, naveo je Nikolić. Počasni Reisu-l-ulema i dugogodišnji muftija beogradski Hamdija Jusufspahić, preminuo je danas popodne u Beogradu, saopštio je rijaset Islamske zajednice Srbije.

“Našeg vrhovnog poglavara ispratićemo zajedničkom molitvom, dženaza namazom, sutra 1.aprila, nakon džume namaza u 14 časova u Bajrakli džamiji u Beogradu”, navedeno je u saopštenju.

Hamdija Jusufspahić je obavljao dužnost beogradskog imama i muftije od 1967. godine. Na dužnost muftije Islamske zajednice Srbije izabran je u Nišu 1994. godine, a ujedinjenjem Islamske zajednice Srbije 2006. godine postao je prvi Reisu-l-ulema Islamske zajednice Srbije.

Od 2008. godine je u mirovini nakon čega je Vrhovni Sabor islamske zajednice Srbije doneo odluku da ga imenuje za doživotnog, počasnog vrhovnog poglavara reisu-l-ulemu Islamske zajednice Srbije, navedeno je u saopštenju.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO