PRIJEPOLJE: Gase jedno a otvaraju drugo preduzeće!

Prijepolje – Na sastanku Opštinskog veća koje je danas održano u Prijepolju, dogovoreno je da se formira radna grupa za utvrđivanje rešenja o mogućnostima finansiranja Direkcije za izgradnju.

„ Na sastanku je dogovorena reorganizacija preduzeća, odnosno formiranje novog , a zadatak radne gupe jeste da utvrdi osnovnu delatnost preduzeća i nađe najbolja rešenja za mogućnosti njegovog daljeg poslovanja. Konkretno, to znači da će se vrlo bzo morati doneti rešenje o osnovnoj delatnosti preduzeća koje će se ubuduće finasirati iz sopstvenih izvora a delom i iz sporednih delatnosti, što će biti navedeno i u registraciji firme, rekla je za portal polimlje info Mira Bojović, član Opštinskog veća.
Krajnji rok za utvrđivanje osnovne delatnosti preduzeća je 2. decembar, zaključeno je na sastanku.
Izmenama i dopunama Zakona o budžetskom sistemu, uređeno je da javna preduzeća, fondovi i direkcije čiji su osnivači lokalna samouprava i koji se finansiraju iz javnih prihoda čija je namena utvrđena posebnim zakonom, više nisu indirektni korisnici budžeta.
U skladu sa tim, lokalne samouprave su bile u obavezi da odluke o budžetu usklade sa ovom promenom u Zakonu o budžetskom sistemu.

izvor.Polimlje.info

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO