Pritvor za 38-godišnjaka zbog prinude na ropstvo

ZAGREB – Istražni pritvor određen je 38-godišnjaku osumnjičenom da je na bjelovarskom području zlostavljao i prisiljavao na služenje i fizički rad muškarca kojem je građevinske poslove plaćao povremeno samo devet evra dnevno, a najčešće ništa.

Osumnjičenog terete da je od avgusta prošle godine do 24. januara ove godine počinio krivično delo prisilnog rada i zlostavljanja, koristeći teške životne i porodične prilike i sniženu intelektualnu sposobnost oštećenog koji je kod njega živeo u prostoriji van porodične kuće i bez pristupa kupatilu.

Oštećenk je došao da živi kod osumnjičenog kako bi mu vratio dug, a osumnjičeni mu je lažno obećao dnevnicu od 40 evra za građevinske poslove, saopštilo je Državno tužilaštvo Hrvatske.

Hrvatski Mojportal neslužbeno saznaje da se sve događalo u jednom mestu u okolici Pakraca.

Umesto obećane dnevnice, oštećeni je tek povremeno primao samo deset evra dnevno, a najčešće ništa. Uz to, osumnjičeni ga je fizički napadao, pretio mu i omalovažavao ga kako bi nastavio da radi bez naknade.

Tužilaštvo sumnja da je počinilac povećavao iznos duga da bi oštećeni duže radio za njega bez naknade pa je zbog straha nastavio da obavlja fizičke poslove.

Sudac istrage Županijskog suda u Bjelovaru odredio je istražni zatvor na predlog državnog tužioca zbog opasnosti od uticaja na svedoke, prenela je Hina.

Indeksonline/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO