Problemi zbog nasleđenih dugova

Novi Pazar – Zbog duga prema tutinskom preduzeću “Prilata” iz 2006.godine od 500.000 dinara, kada je na vlasti bila Stranka demokratske akcije JP “Zavod za urbanizam” već drugi put pokušava da odloži prinudnu prodaju svoje imovine, kako bi dug bio izmiren

Direktor tog preduzeća Suat Ljajić kaže da Zavod za urbanizam već godinama “muči problem nasleđenih dugova”.

“ Bila je zakazana druga prinudna prodaja pokretnih stvari ovog preduzeća. Radi se o kompjuterima, štampačima I stolovima. To je potraživanje iz 2006.godine od strane preduzeća Prilata uz Tutina, koje je te godine radilo na izgradnji I rekonstrukciji puteva na sesokom području. Urokos velikoj vremenskoj distanci naše preduzeće I dalje ima problema zbog dugovanja, koja su nasleđena I ostavljena od tadašnje vlasti bez imalo brige da li I na koji način neko to nasleđe treba da plati”, rekao je Ljajić.

Zbog situacije u kojoj se nalaze, radnici brinu za budućnost svog preduzeća.

“Ovo je jedan udar na sve radnike. Mi pokušavamo da obezbedimo redovna primanja, ovo nam još otežava funkcionisanje, jer nešto što se desilo pre deset godina danas dolazi na naplatu i šteti svim radnicima. Ostajemo bez sredstava za rad”, dodao je Ljajić.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO