Pronađeno oružje sa prigušivačem i silikonske maske,jedna osoba uhapšena

PODGORICA – Budvanska policija uhapsila je rano jutros M.A. (34) iz Jermenije i zaplenila više komada oružja i silikonskih maski, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

Policijski službenici tragaju za dve osobe koje su uspele da pobegnu, a za koje se sumnja da su učestvovovale u planiranju likvidacije.

Iz Uprave policije je saopšteno da su njihovi službenici sprovodeći planske aktivnosti na pojačanoj kontroli članova organizovanih kriminalnih grupa i operativno interesantnih osoba, sprečili likvidaciju i uhapsili M.A. (34) iz Jermenije.

Budvanska policija je sinoć oko 22:30 časova u Ulici Slovenska plaža uočila vozilo marke VW Polo barskih registarskih oznaka i pristupila njegovoj kontroli.

Navedeno vozilo se zaustavilo na zemljanom parkingu u slepoj ulici ispred policijskih službenika, a neposredno nakon zaustavljanja iz vozila su naglo izašla tri lica i dala se u bekstvo.

Tom prilikom pripadnici policije su sustigli jedno lice.

Odmah su obaveštene sve raspoložive jedinice policije koje su upućene u ovaj deo Budve zajedno sa službenicima kriminalističke policije, ističe se u saopštenju.

Policija je blokirala grad i započela intenzivna potragu.

O događaju je obavešten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, koji je zajedno sa pripadnicima Odeljenja bezbednosti Budva izvršio uviđaj.

U vozilu su pronađena dva pištolja marke „Glock“ sa okvirima u kojima se nalazilo po 19 komada municije, automatski pištolj „Škorpion“ sa prigušivačem i 17 komada municije, dve silikonske maske, kao i više pari rukavica i garderobe za presvlačenje.

Nakon utvrđivanja identiteta, policija je po nalogu državnog tužioca, lišila slobode M.A. zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

“Preduzimaju se dalje istražne radnje na utvrđivanju svih okolnosti pod kojima je planirano izvršenje teškog krivičnog dela koje je sprečeno efikasnom reakcijom pripadnika Odeljenja bezbjednosti Budva”, naglašava se u saopštenju Uprave policije Crne Gore.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO