Radojičić pred TSC: Imamo pravo da se nadamo pobedi (petak, 18.00)

Trener fudbalera Novog Pazara Dragan Radojičić rekao je danas, uoči utakmice protiv TSC-a iz Bačke Topole u 16. kolu Super lige Srbije, da njegov tim ima pravo da se nada pobedi pred svojim navijačima.

“Preko potrebni su nam bodovi i uradićemo sve što je u našoj moći da evropske ambicije rivala odložimo makar za jedno kolo. U prethodnim mečevima odigrali smo bolje od timova koji su u usponu forme, ali nesrećno primljeni golovi koštali su nas četiri boda, pa se nismo poravnali s timovima koji su malo iznad nas na tabeli”, rekao je Radojičić.

On je priznao da razmišlja o jednoj ili dve promene u startoj postavi, u odnosu na prethodni meč sa Radnikom iz Surdulice (1:1).

“Trenutno raspolažem samo sa 14 fudbalera spremnih da odgovore izazovima i ‘vrtim’ ih dok ostali ne dođu sebi. Ima tu imena, neki su sve bliže. Videćemo u narednom periodu koliko ćemo moći da ih koristimo. Bilo je tu kovida i povreda, pa smo Milana Joksimovića verovatno izgubili do kraja prvenstva”, naveo je Radojičić.

TSC je šesti na superligaškoj tabeli sa 21 bodom, dok je Novi Pazar na poslednjem, 16. mestu sa devet bodova.

“Prva asocijacijna na TSC je moj veliki prijatelj Zoltan Sabo, koji je prerano umro. Zajedno smo igrali i počeli trenerski posao u istom klubu. TSC je među najorganizovanijim klubovima u zemlji, sa svim potrebnim uslovima. Imaju superkvalitetnu ekipu i luksuz da im na klupi budu odlični igrači. Zaslužuju sve pohvale za to što rade”, kazao je Sabo.

Ofanzivni fudbaler Novog Pazara Bojan Čečarić najavio je “tešku utakmicu protiv jedne od pet najboljih ekipa u Srbiji”.

“Imaju dosta dobrih pojedinaca, ali gledamo nas. Ako odigramo kao na prethodne dve ligaške utakmice, gde nismo imali sreće, uveren sam da možemo do pozitivnog rezultata. U takvoj smo situaciji da moramo da razmišljamo samo o tri boda bez obzira na protivnika”, ocenio je Čečarić.

On je u poslednjoj podeli bodova sa gostujućim Radnikom postigao ovosezonski “prvenac” u dresu Novog Pazara.

“Imali smo niz poraza, koji smo prekinuli. Nadam se da ćemo sutra da započnemo niz pobeda. Pozvao nih navijače da nas podrže u što većem broju. Preko su nam potrebni u ovoj situaciji”, zaključio je Čečarić.

Novi Pazar i TSC igraju u petak od 18 časova na Gradskom stadionu.

M. Minić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO