Raonić počistio Džumhura, Monfis dobio Dimitrova

743

U osmini finala Mastersa u Majamiju teške pobede izvojevali su Berdih i Monfis, nešto lakše Kirjos, a najlakše su prošli dalje Simon, Raonić i Nišikori.

Tomaš Berdih je protiv Rišara Gaskea slavio sa 6:4, 3:6, 7:5, posle dva sata i 28 minuta igre i sada će igrati sa Novakom Đokovićem.

Francuz je imao brejk prednosti u prvom setu, ali je od 4:3 izgubio tri gema u nizu, samim tim i set. Gaske se oporavio, zaigrao bolje i izborio treći set, u kojem je bilo neizvesno do rezultata 5:5.

Tada Francuz promašuje zicer u prvom poenu, počinje da igra suviše defanzivno, a Berdih to koristi – dolazi do 0:40, realizuje treću brejk loptu, a zatim bez izgubljenog poena dolazi do pobede za dva i po sata igre.

Rus Andrej Kuznjecov se dobro držao u prvom setu, ali Kirjos ipak nastavlja da koristi to što mu se žreb otvorio – 7:6, 6:3 i sudar sa Milošem Raonićem, koji je za 54 minuta deklasirao Damira Džumhura 6:0, 6:3.

Momak iz BiH premorio se u prethodnim rundama, pa Raonić nije imao težak posao i pitanje pobednika nijednog trenutka nije se postavljalo.

David Gofan, koji je u prethodnom kolu bio bolji od srpskog tenisera Viktora Troickog, slavio je protiv ‘laki luzera’ Orasija Sebaljosa iz Argentine sa 7:5, 6:3.

Njihov meč je trajao jedan sat i 26 minuta. Žil Simon je, s druge strane, imao mnogo lakši posao, pošto je svom sunarodniku Lukasu Puiju prepustio samo jedan gem. Francuz je slavio sa 6:0, 6:1, posle 58 minuta igre.

Upravo će se Simon i Gofan boriti za mesto u polufinalu.

Gael Monfis i Grigor Dimitrov odigrali su veoma dramatičan meč – Bugarin je prvi set dobio u taj brejku, iako je i ranije mogao da ga završi, a u drugom je Monfisu bio dovoljan brejk u prvom gemu.

Pri rezultatu 3:3 u odlučujućem setu Dimitrov je imao dve vezane brejk lopte, ali od tog trenutka do kraja meča uzeo je samo dva poena, pa se među osam najboljih plasirao Francuz.

U poslednjem četvrtfinalnom okršaju Kei Nišikori nije dao ni promil šanse Robertu Bautisti Agutu, savladavši Španca 6:2, 6:4 za manje od 90 minuta igre.

Japanac je već u prvom gemu napravio brejk, a iako je Agut odmah uzvratio, nije uspeo da zadrži svoj servis ni u naredna dva, te je lako ostao bez prvog seta.

Nišikori je drugi rešio jednim brejkom, takođe već u prvom gemu za konačnu pobedu.

Masters u Majamiju igra se za nagradni fond od 6.134.605 dolara.

Majami, četvrto kolo:

David Gofan – Orasio Sebaljos 7:5, 6:3
Tomaš Berdih – Rišar Gaske 6:4, 3:6, 7:5
Žil Simon – Lukas Pui 6:0, 6:1
Nik Kirjos – Andrej Kuznjecov 7:6 (7-3), 6:3
Novak Đoković – Dominik Tim 6:3, 6:4
Miloš Raonić – Damir Džumhur 6:0, 6:3
Gael Monfis – Grigor Dimitrov 6:7 (5-7), 6:3, 6:3
Kei Nišikori – Roberto Bautista Agut 6:2, 6:4

izvor: B92