Rasim Ljajić: 120. miliona dinara za infrastrukturu, Arapi hoće meso iz Sandžaka!

Novi Pazar – Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić rekao je u intervjuu za Regionalnu televiziju da je ova vlast uradila najviše od  vremena vlasti 1945. godine za kratko vreme od samo šest godina. On je najavio brojne investicije ali i kritikovao SDA zbog toga što u vreme kada je mogla ništa nije uradila u infrastrukturi u vremenu kada nije imalo ekonomske krize, a imalo je raznih donacija koje SDA nije iskoristila.
“Vlada Srbije je krajem prošle godine donela odluku o izdvajanju dodatnih 120. miliona dinara za grad Novi Pazar a uz to i još nekoliko gradova, Novi Pazar je treći po vrednosti dobijenih sredstava i to jeste najbolji odraz namera Vlade da se nastavi sa razvojem i obnovom infrastrukture” rekao je Ljajić.
On je dodao da se radi o projektima izgradnje putne i kanalizacione infrastrukture “moramo da rešavamo probleme sa kanalizacijom u Muru, Šutenovcu i drugim naseljima izgradnjom fekalnih kolektora”.
Izvesno je također kaže potpredsednik Vlade da će se gradski park u potpunosti rekonstruisati i dobiti novo lice jer je to srce grada a da se decenijama nije u njega ulagalo.
“Produžićemo gradsko šetalište do bezniznske pumpe, to će biti najduža pešačka zona u Srbiji, duža od Knez Mihajlove ulice, što će podstaći vlasnike lokala da iste renoviraju i ulažu u njih ali i zaposle ljude” rekao je Ljajić.
Arapi zainteresovani za Meso iz Sandžaka
Potpredsednik Vlade rekao je da je jedna arapska firma koja već posluje u Srbiji zainteresovana za otkup mesa iz Sandžaka.
“Ta kompanija zatražila je razgovor samnom. Pokušaćemo da i to ugovorimo” rekao je ministar.
O koaliciji SDP i SDA Ljajić je rekao da je postojala želja da se stabilizuju političke prilike i da je bilo razuma i pameti sa druge strane to je moglo da funkcioniše.
“Sve je funkcionisalo do Petka, kada se Ugljanin vraćao iz Beograda. Od Petka bi se pojavili problemi i nove svađe, novi zahtevi i naprosto to nije moglo da funkcioniše. Žao mi je što je do toga došlo, jer je važna politička stabilnost da bi se rešavali veliki problemi i reforme”.
Ljajić je naveo da je SDA sama vladala do 2008 i da nije bilo ekonomske krize ali je imalo donatora iz EU jer su tu stranku smatrali radikalnom.
“Sami su vladali, imali sve fondove otvorene ništa radili nisu. Šta su to oni uradili? Neka pitaju svoje pristalice šta su oni to uradili? Na stranu ta prazna priča sa su oni jedini muslimani. Pitam šta su to uradili, šta su ostavili za narod?” zapitao se Ljajić.
On je kazao da nema razloga da se ova vlast bilo čega stidi, jer od 1945 godine niko ovoliko nije uradio za kraće vreme, i najavio da će se za godinu ipo dana uraditi još puno stvari.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO