Rešad Hodžić uz pomoć Muamera Redžovića formira stranku

Novi Pazar – Bivši predsednik SDP i član gradskog veća Rešad Hodžić imao je ovih dana intenzivne sastanke sa novopazarskim biznismenom Muamerom Redžovićem od kojeg je tražio podršku za osnivanje stranke.

Kako saznajemo Hodžić se nekoliko puta sastajao sa Muamerom Redžovićem i tražio od njega podršku da formira stranku kao i fnansijska sredstva koja su za to neophodna.

Redžović je, tvrdi naš izvor, kazao da je sprman da mu pruži moralnu podršku ali ne i da to finansira.

“To što bi Redžović hteo da bude po strani je zbog toga što je svestan toga koliko je nepopularan u gradu, jer oštetio mnoge radnike u Novom Pazaru” tvrdi naš izvor.

Hodžoć je očekivao priključenje velikog broja pre svega opštinskih funkcionera koji su nezadovoljni radom Mahmutovića. Međutim oni su mu uskratili podršku, vrlo jasno naglasivši da ne žele da napuštaju SDP i da ne žele da formiraju novu stranku. U svojim ranijim razgovorima sa njima Hodžić je celo vreme pričao da neće biti formiranja stranke.

Jedan iz grupe takozvanih pučista o kojima smo pisali, rekao nam je da im je Hodžić obećao da nikada neće praviti novu stranku i da je zbog toga razočaran njeogvim nastupom na poslednjoj Skupštini ali i izjavama koje je kasnije davao medijima.

Hodžić je očekivao da mu se priklljuče Nihad Hasanović, Mirsad Jusufović, Denis Mavrić, Seadetin Mujezunović, Faruk Suljević i još par drugih funkcionera.
Posto su ga svi odbili jedino mu je ostalo da “čeka” odgovor Nihada Hasanovića sa kojim je i lični prijatelj.

Takođe, Hodžić pokušava da ubedi i novopazarske privrednike sa kojima se druži i sa kojima je lični prijatelj da podrže njegov projekat. Kako saznajemo radi se o Seadu Numanoviću, Nasku Glogiću i Senadu Plojoviću. Jedan od pomenutih nam je rekao da se oni sa njime druže ali da ne podržavaju ovo što radi.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO