RTV Novi Pazar osudila morbidne pretnje

767

Radio televizija Novi Pazar najoštrije osudjuje upućivanje pretnji novinarki Sajmi Redžepefendić. Za najoštriju osudu je svaka pretnja upućena nekome ko se bavi javnim poslom, ali sadržaj pretećih poruka upućenih našoj novinarki Sajmi Redžepefendić prevazilazi granice zdravog razuma.

Teško je normalnom čoveku da shvati da neko preti smrću ženi, koja je uz to majka i to zašto – što se izvan aktuelnih političkih dešavanja osmelila da na svom fejsbuk statusu objavi ispovesti dve druge žene, majke dece koja borave u obrazovnim ustanovama Islamske zajednice u Srbiji.

A kad neko majci zapreti smrću njene desetomesečne bebe, to se graniči sa ludilom, odsustvom svake ljudske osobine i divljaštvom. Možda su autori ovih strašnih poruka hteli da dokažu koliko su odani svom vodji, možda su hteli da se pokažu kao heroji i ne prezaju da i ovako brane vodju i sve institucije pod okriljem Islamske zajednice u Srbiji, . koje navodno neko blati. Pokazali su samo kukavičluk i odsustvo svega ljudskog u sebi. A Sajma je samo iznela priču dve bespomoćne majke, ukazujući da i u tim institucijama pored časnih radnika ima i nesavesnih.

Zato očekujemo, možda i uzalud , od nadležnih u Islamskoj zajednici, koju i pored svega cenimo, da se od ovakvih pojedinaca ograde, a ako su u njenom sistemu, da ih odstrani.

Naravno, sve to ako poruke nisu slali po nečijim instrukcijama.

Od nadležnih državnih organa očekujemo da hitno pronadju i kazne pošiljaoce ovih morbidnih poruka našoj novinarki Sajmi Režepefendić, stoji u saopštenju naše televizije.