SABOTAŽA: Zbog privatnog kluba nema sale za omladince OKK Novi Pazar!!!

Omladinci OKK Novi Pazara sprečeni su sinoć da obave svoj trening u sali Tekstilne škole.

Paralelno sa istorijskim plasmanom u ABA 2 takmičenje uprava ovog OKK Novi Pazar radila je na razvoju mlađih selekcija, pa je za te potrebe angažovan trener Ivan Simić iz Jagodine. Njegov zadatak nije samo rad sa mlađim selekcijama već i da obuči mlade trenere iz Novog Pazara. Cilj rada sa mlađim selekcijama je stvaranje baze igrača, koji će biti nosioci igre prvog tima u budućnosti.

No i pored velikog truda i zalaganja članova uprave OKK Novi Pazar klub je došao u potređenu situaciju u odnosu na privatni klub iz Novog Pazara KK Stari Ras. Naime direktori škola u kojima su zatražini termine za treninge za omladince Novog Paza, odbijali su ih, govoreći da Stari Ras ima prednost i da ne mogu da im ustupe sale za treninge. OKK Novi Pazar je uz urgenciju gradonačelnika Nihata Biševca uspeo da dogovori termine u Tekstilnoj školi ali i pored toga omladnci sinoć nisu mogli da treniraju u ovoj školi.

U vreme rezervisano za OKK Novi Pazar, došli su treneri i igrači KK Stari Ras i odbili da napuste salu. Sve ovo ne bi bilo tako čudno da KK Stari Ras svoje treninge ne obavlja u tri sale i to u Tekstilnoj školi, Gimnaziji i OŠ Meša Selimović.

Treba naglasiti zanimljiv podatak da KK Stari Ras namerno ili nenamerno sabotira rad OKK Novi Pazar, kao na primer kada su zakazali utakmicu dva pazarska kluba košarke u terminu odiravanje derbija KLS između OKK Novi Pazar i KK Borac, čime su onemogućili toj deci, koja vole i igraju košarku, da budu prisutna na ovaj meč.

Za ovo ne treba kriviti samo privatni klub KK Stari Ras već i direktore škola koji zbog sitnih interesa iznajmljivanja svoji sala svesno ili nesvesno sabotiraju razvoj gradskog kluba pa bi o ovoj situaciji trebalo da se pozabavi i prosvetna inspekcija.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO